CORONA VIRUS: AANGEPASTE PRAKTIJKINFORMATIE (LEES DIT S.V.P. NAUWKEURIG DOOR)

Voor actuele informatie verwijzen wij u door naar de website van RIVM: www.rivm.nl of telefonisch: 0800-1351

In verband met de corona epidemie is voor huisartsenpraktijk de Zegerij, de organisatie van de zorg drastisch veranderd. Het doel hiervan is meer tijd te hebben voor de patiënten die verdacht zijn van de ziekte en gevolgen van het corona virus en voorkomen dat mensen het coronavirus oplopen bij ons in de praktijk of via een arts of assistente.

Ook voor andere gezondheidsklachten kunt u ons gewoon bellen. Op dit moment wordt de reguliere zorg voorzichtig weer opgepakt. Daarbij proberen wij om besmetting te voorkomen, nog steeds zoveel mogelijk zorg via de telefoon of e-mail af te handelen. Heeft u gezondheidsklachten, dan vragen wij u om contact op te nemen met de praktijk. De assistente zal dan samen met de huisarts bekijken op welke manier wij u gaan helpen. Voor sommige klachten kan een telefonische afspraak worden gepland, voor andere klachten kan bijvoorbeeld eerst een beoordeling middels een foto per e-mail worden gedaan. Als het nodig is, maken we voor u een afspraak op het spreekuur.

Belangrijke afspraken op een rijtje:

  • Er is geen inloopspreekuur, u moet eerst bellen voor overleg. De assistente stelt u een aantal vragen.
  • Als u een afspraak heeft en u krijgt verkoudheidsklachten (keelpijn, snotteren, hoesten) of u heeft koorts/verhoging, dan mag u NIET naar de praktijk komen, maar moet u ons bellen voor overleg.
  • Herhaalrecepten kunt u aanvragen via de receptenlijn, het patiëntenportaal of de brievenbus van de voordeur. De wachtkamer wordt gesloten en patiënten moeten buiten in de frisse lucht wachten op hun afspraak. U wordt z.s.m. geroepen. Momenteel hanteren wij de regel dat er twee patiënten in de wachtkamer mogen wachten.
  • Familie of andere begeleiding mag helaas niet mee naar binnen.
  • De normale (spoed)zorg wordt gescheiden van de zorg voor mensen met verdenking op coronavirus. De patiënten met verdenking op corona virus worden op een speciaal spreekuur gezien en komen de praktijk binnen via de achterdeur. (Locatie Zegerijstraat 10)

Ons team zal de komende tijd mogelijk niet de zorg kunnen verlenen die u van ons gewend bent. Het doel van deze maatregelen is erop gericht dat er geen onnodige slachtoffers vallen tijdens deze epidemie.